Recuperarea materiei la bacalaureat

Cum recuperezi materia pentru bacalaureat?

Mulți dintre elevi nu au rezonat cu învățatul de-a lungul liceului. Fie din cauza profesorului, fie din alte cauze. Însă un lucru care nu poate fi schimbat pentru mulți dintre elevi este BACALAUREATUL.

În timpul orelor poate ai avut alte activități care păreau mai interesante sau utile pe moment, însă examenele pun din ce în ce mai multă presiune pe tine și ai nevoie de note bune pentru a intra la o facultate de stat sau, cu atât mai mult, din străinătate.

Pentru toți cei care se regăsesc în aceasta situație, am creat o serie de pași care te pot ajuta în recuperarea cunoștințelor într-un timp cât mai scurt:

  1. Alege-ți bine scopul. Dorința de a trece Bacul și cea de a-l lua cu notă mare reprezintă două lucruri diferite, care implică nivele diferențiate de muncă. De asemenea, nu lăsa totul pe ultima sută de metri. Orientează-te în carieră și selectează materiile cu adevărat importante pentru tine. În funcție de facultatea la care mergi va fi nevoie să te pregătești pentru o eventuală admitere. Dacă materiile la care dai admitere sunt din domeniul real (matematică, fizică, informatică, chimie) atât pentru admitere, cât și pentru facultate vei avea nevoie de o bază solidă în matematică.
  2. Întreabă-i pe cei care au trecut deja prin asta care e cea mai bună strategie a lor în privința asta, legat nu numai de ce informații sunt necesare, ci și de modul de învățare. Sunt numeroase tehnici de eficientizare a procesului de învățare, depinde doar de personalitatea ta (tehnica Pomodoro, de exemplu).
  3. Dacă vrei să arzi etapa 2, o poți face printr-un profesor. Cu atât mai mult dacă e apropiat de vârsta ta, te va ajuta pe toate planurile. Un profesor bun te va coordona atat cu exercițiile și teoria potrivită, cât și cu un program care te va aduce cât mai aproape de rezultatul dorit.
  4. Trebuie sa fii conștient că acest proces implică muncă. Și nu una simplă… unul dintre cele mai comune moduri de a face acest proces mai ușor de gestionat este de a cere sfatul periodic unei persoane cu experiență care te poate ghida.
  5. Trebuie să ai grijă și la programul de somn. Dacă nu ești odihnit nu poți acumula informațiile noi și nici nu le vei putea folosi cu ușurință pentru a rezolva exerciții.
  6. Alimentația și sportul sunt iarăși elemente importante când vine vorba de procesul de învățare. Clișeic, știu, dar “Mens sana in corpore sano.” După o sesiune de învățare, asigură-te că iei o pauză și pentru corp, mergi la sală, la o plimbare sau ieși cu bicicleta.
  7. Organizează-ți timpul și nu procrastina în favoarea altor activități care nu sunt prioritare. Mobilizează-te și ține pasul cu materia care îți este predată. Dacă îți vei da interesul, cu siguranță toate temele, lecțiile, taskurile care îți revin le vei îndeplini cu succes și vei avea timp și pentru alte activități. Ține minte că în perioada asta e prioritar învățatul!
  8. Caută persoane care au același scop ca tine sau care te pot susține în ceea ce faci tu. Interesează-te cine din clasa sau grupa ta învață pentru examen. Dacă sunteți prieteni buni cu atât mai bine, veți putea lucra împreună și o să vă ambiționați reciproc.
  9. Timpul este relativ. Vei observa că cel puțin în anii terminali trece timpul foarte repede. Nici nu o să realizezi că mai ai o săptămână până la examen, iar tot ce contează este să te asiguri că tot ce ai învățat până în acel moment îți este clar.

Last tip: Un sfat bun pe care l-am primit la rândul meu e să renunți la alimentele cu zahăr în exces cu câteva zile înainte de examen. Îți va oferi claritate în gândire în timpul acestuia, vei fi mai liniștit și vei reuși să gestionezi mai bine stresul.

Meditatii.ro.ro – Învață sau predă orice. Recuperează materia de liceu sau facultate cu meditații online.

#meditatii #bacalaureat #admitere #invata #profesor #elev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *