eficienta-maxima-cu-alex-bararu-meditatii-motivatie-business-cariera

Eficiență 500% cu Alex Băraru, co-fondator Meditații.ro

Pe 7 martie am descoperit secretul succesului într-un proiect cu eficiență maximă! În cel de-al 7-lea episod al Thobor Insights, Alex Băraru , cofondator Meditatii.ro și mentor alumni al echipei, ne-a dezvăluit cum ar arăta un proiect atunci când eficiența este dusă la extrem.

Am aflat de la el cum să faci ca eficiența să devină aliatul tău cel mai puternic în lumea proiectelor reușite! 🚀🌟

În episodul recent, Alex Băraru explorează tema provocatoare a creșterii eficienței personale și profesionale până la “eficiența 500%”, oferind participanților o perspectivă profundă asupra atingerii obiectivelor, îmbunătățirii performanței și organizării. Episodul, intens încărcat de informații valoroase și sfaturi practice, se axează pe elemente esențiale precum managementul timpului, managementul resurselor umane și al resurselor, stabilirea priorităților și strategiile de prioritizare a sarcinilor.

Un punct cheie al discuției lui Alex a fost importanța feedback-ului în cadrul echipei și cum acesta poate fi utilizat pentru a îmbunătăți continuu performanța și colaborarea. Feedback-ul nu doar că ajută la identificarea punctelor slabe și a oportunităților de îmbunătățire, dar și creează un mediu de lucru bazat pe încredere și deschidere, esențial pentru creșterea eficienței.

În plus, Alex a detaliat cum să abordezi strategii eficiente pentru îndeplinirea oricărui task, subliniind importanța creării unui “framework” personalizat, care să se alinieze cu obiectivele și stilul personal de lucru al fiecărei persoane. Acest cadru de lucru, argumentează el, ar trebui să includă metode de prioritizare a sarcinilor, care să asigure că cele mai importante și impactante sarcini sunt realizate înaintea celorlalte. Strategiile de prioritizare discutate se concentrează pe evaluarea impactului fiecărei sarcini asupra obiectivelor generale, precum și pe estimarea resurselor necesare pentru finalizarea lor.

Un alt aspect discutat în podcast a fost managementul resurselor, fie că vorbim despre timp, bani sau alte resurse disponibile. Băraru a accentuat cât de crucial este să recunoaștem și să maximizăm resursele pe care le avem la dispoziție, pentru a atinge eficiența maximă.

Poți vedea episodul integral aici:

Ce este Thobor Insights?

Thobor Insights reprezintă o serie de interviuri inițiate de echipa de robotică pe care o susținem în acest an, parte din planul nostru de a reinvesti capacitatea noastră financiară în educație, dar mai ales în cea STEAM. Thobor încearcă prin toate activitățile lor să sublinieze importanța educației STEAMîn diverse domenii și pentru a oferi informații relevante despre impactul acesteia în viața de zi cu zi a elevilor și tinerilor din România.

Interviul are loc online, unde echipa adresează atât întrebări invitatului, abordând educația din perspectiva experienței de viață a acestuia. Evenimentul se desfășoară sub forma unui Meet online, este înregistrat și transmis pe toate paginile noastre de social media, fiind menționat și în jurnalul echipei.

Thobor Insights oferă astfel o perspectivă cuprinzătoare asupra educației STEAM și contribuie la diseminarea informațiilor relevante.

Pentru cei ce își doresc să învețe mai multe din sfera STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Mecanică) o pot face chiar și pe Meditatii.ro la categoria de MatematicăChimieFizicăDesen Tehnic, Limba Engleză și multe altele anexe.

Vezi episodul anterior cu Prof. Univ. Dr. Ing. Lungu Irina despre pasiune și carieră:

https://blog.meditatii.ro/de-la-pasiune-la-cariera/

Vezi episodul următor cu Simona Șunel, head of People Strategy la Tremend Software Consulting, Fondator și Trainer în Public Speaking la ByTheWay

https://blog.meditatii.ro/secretele-reusitei-profesionale-cu-simona-sunel/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *